Alle recepten die het goed doen met: kip

Kerrie saus


Categorieën: Exotisch, Warme saus

Deze Aziatische saus doet het goed met een oud Hollandse bloemkool, aardappeltjes uit de oven of een vers stukje vis. Na het maken van deze saus zou je je bijna schuldig moeten voelen dat je hem voorheen uit een zakje maakte.


Sweet chili / Loempiasaus


Categorieën: Exotisch, Koude saus

Deze saus is het geheime wapen van elke Vietnamees. Met haar venijnige stukjes peper en zoete smaak zorgt deze saus ervoor dat een rolletje filodeeg een loempia wordt.


Verse Guacamole


Categorieën: Koude saus, Light

Dit groene smeuïge sausje is heerlijk als dip bij nacho’s, als sausje op je hamburger of door de Mexicaanse wrap. Guacamole heeft zich reeds genesteld in de hipster scene waar mannen met lange baarden dit sausje over hamburgers en kip smeren.


Barbecuesaus


Categorie: Barbecue

De perfecte saus voor een kip 20, hamburger met bacon of een varkensfiletlapje van de barbecue. Barbecuesaus is het veelzijdige bruine/rode sausje wat het goed doet met zo’n beetje alles wat boven de hete kolen heeft gelegen.


Pesto


Categorie: Italiaans

Pesto is het belangrijkste ingrediënt voor een goede pasta pesto. Daarnaast is deze groene dip heerlijk op een broodje of tosti.


Super satésaus/ pindasaus


Categorieën: Barbecue, Warme saus

De meest nuttige saus van alle sauzen (mits je geen notenallergie hebt): satésaus! Tovert iedere tosti om tot serieuze maaltijd, maakt oorlog met mayonaise en kan ook heel gezond gegeten worden, namelijk met komkommer. (Ingezonden door Nadia).


 • Laat zien dat je van saus houdt

 • Best beoordeelde sauzen

 • Whiskey cocktail (5.0)
  Salsa saus (5.0)
  Tonijnmayonaise (4.9)
  Pesto (4.8)
  Mayonaise (4.8)
 • Deel als een baas

 • Gerecht van het moment

 • varkenshaas